Pool sajandit vana põrand uueneb kogukonna toel

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taikse seltsimaja põrandat remontiv Marek Nõmm lööb naelad korralikult laudade sisse, et tantsupõrandal saaks segamatult kingi libistada.
Taikse seltsimaja põrandat remontiv Marek Nõmm lööb naelad korralikult laudade sisse, et tantsupõrandal saaks segamatult kingi libistada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal algas Türi vallas Taikse külas seltsimaja põranda ümberehitus, mille tarvis kogus külaselts vähem kui kahe kuuga annetajatelt 3950 eurot.

Taikse külaseltsi eestvedaja ja idee autori Kristina Gudinase meelest on nad tõepooles hakkama saanud suure teoga. «Ega raha kogune iseenesest. Paned aga kuulutuse Facebooki ja kõik kannavad raha üle. Selle taga on suur töö ja isiklik suhtlus inimestega,» lausus ta.

Gudinas ütles naljatades, et tundis ennast vahepeal liikuva pangakontorina, sest inimesed astusid ligi ja uurisid, kui palju raha on koos ja palju veel on juurde vaja. «Inimesed tegid nii ülekandeid kui andsid ka sularaha. Toetussummad olid viiest eurost 150 euroni. Mõni kandis vastavalt võimalusele raha isegi mitu korda. Iga viimnegi sent sai kenasti külaseltsi kontole ja kulub põranda uuenduseks ära,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles