Arvamusfestival on arutelude korraldajate ja osalejate nägu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi korrespondent Anton Aleksejev ja europarlamendi saadik Yana Toom Venemaa kuvandi teemalises arutelus Eesti Meedia alal. «Teie missiooniks ei ole valgustamine, vaid informeerimine. Ma ei suuda läbi hammustada, kus on fakt ja kus on tõlgendus,» ütleb Toom.
ERRi korrespondent Anton Aleksejev ja europarlamendi saadik Yana Toom Venemaa kuvandi teemalises arutelus Eesti Meedia alal. «Teie missiooniks ei ole valgustamine, vaid informeerimine. Ma ei suuda läbi hammustada, kus on fakt ja kus on tõlgendus,» ütleb Toom. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Arvamusfestival tõi reedel ja laupäeval Paidesse kokku 10 000 inimest, kes osalesid ühtekokku 165 arutelus. Eilses juhtkirjas leidis  Postimees, et  arvamusfestival on ennast kuue aastaga tõestanud, Eesti Päevaleht oli aga seda meelt, et järgmisel aastal võiks festival puhata.

Festivali külastas tänavu suurem hulk inimesi kui seni: kahe päeva jooksul kokku 10 000. Eestvedaja Maiu Lauringu meelest näitab see, et arvamusfestivali formaat on hästi vastu võetud. «Festivalile tulevad inimesed, kellel on aruteludele kõrged ootused ning kes lähevad kuulama konkreetseid teemasid,» ütles ta. Lauring lisas, et kaasavate formaatide kõrval soovitakse läbimõeldud ja mitmekülgset sisu ning see eeldab üha paremat ettevalmistust nii arutelu korraldajatelt, osalejatelt kui ka juhtidelt.

Arvamusfestival soovib hea arutelutavaga ühist teadmist hea arutelu reeglite kohta. Festivalil tehtud purgihääletusel arvasid osalejad, et edasiviiva arutelu eeldus on üksteise kuulamine ja oma väidete tõestamine. «Leiame, et heast arutelutavast võiks lähtuda kõikide teiste, ka väljaspool festivali toimuvate arutelude juures,» märkis Maiu Lauring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles