Laste nutikas masin leidis koha Lottemaal

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Lottemaa kogupere teemapargis uus atraktsioon – kommipaberiavaja, mille autorid on Paidest pärit Emili ja Mattias Kõonurm. Lottemaa ja SEB esimese leiutusvõistluse võitnud töö järgi valmistasid meistrid maiasmokkadele käepärase masinavärgi.

Lottemaa teemapargi tegevjuht Margit Toodu ütles, et kommipaberiavaja on Lottemaale väga oodatud ning tal on hea meel, et Emili ja Mattias Kõonurm nii geniaalse leiutise peale tulid. «Sel aastal avasime Leiutajatekülas kommipoe ja just seal uus atraktsioon igas päevas kasutust leiabki. See on ju täiesti asjakohane, et kommid saab kohapeal väikse krutskiga paberis välja võtta,» lausus ta.

Toodu sõnas, et Emili ja Mattiase originaalleiutise järgi tegid atraktsiooni valmis meistrimehed. «Nad kasutasid laste saadetud videomaterjali ning püüdsid kommipaberiavaja tööpõhimõtte võimalikult hästi edasi anda. Väljanägemine tuli natuke teisem ehk rohkem teemapargile omases võtmes,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles