Et kooliaeg saaks turvalise alguse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Malle Hermansoni meelest on Paides suur murekoht muusika- ja teatrimaja esine Pärnu tänava lõik, kust koolilapsed, aga tihti ka täiskasvanud risti üle sõidutee jooksevad, hoolimata sellest, et vaid mõnikümmend meetrit eemal asub märgistatud ülekäigukoht.
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Malle Hermansoni meelest on Paides suur murekoht muusika- ja teatrimaja esine Pärnu tänava lõik, kust koolilapsed, aga tihti ka täiskasvanud risti üle sõidutee jooksevad, hoolimata sellest, et vaid mõnikümmend meetrit eemal asub märgistatud ülekäigukoht. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tarkusekuu algus toob koolilastele kaasa paljugi tuttavat. Koolitee tuleb jälle jalge alla võtta, jälle saab kohtuda vanade tuttavatega ja suveseiklused jäävad selja taha.

Teistele seevastu on kõik uus – päris esimene koolipäev, uued tuttavad, harjumused ja reeglid. Kuigi liikluses kehtivad põhitõed on mõeldud kõigile esimese klassi juntsudest kuni gümnasistideni, õpetajatest-vanematest rääkimata, tuleb neid aastast aastasse üle korrata. Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Malle Hermanson nimetab kolm märksõna: kuula, märka, aita.

Kas kooli algus tähendab politseinikele mõnes mõttes rohkem tööd?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles