Hüljatud politseimaja garaažile puhuti sisse uus elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tutvus sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (paremal) Türi töökeskuse uute ruumide avapeo eel seal igapäevaselt tehtava tööga.
Eile tutvus sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (paremal) Türi töökeskuse uute ruumide avapeo eel seal igapäevaselt tehtava tööga. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Türi töökeskus pakkis tervisekeskuse ruumides asjad kokku ja alustas tegevust endise politseimaja garaažis. Eile oli uue alguse puhul soolaleivapidu.

Kolimine oli jätk sellele, et AS Hoolekandeteenused paigutas juuni lõpus kogukonnas elamise teenuseks kohandatud endisse Türi politseimajja kümme psüühilise erivajadusega inimest, kellest osa on endised Türi Kodu elanikud.

Töökeskuse uues hoones tegutseb iga päev 13 inimest, kellest kümme on pikaajalise kaitstud töötamise teenusel. See tähendab, et nad pole oma tervisest tuleneva erivajaduse tõttu võimelised töötama tavalistes tingimustes avatud tööturul, kuid kaitstud tingimustes võimaldatakse neil täita võimetekohaseid ülesandeid neile sobivas keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles