Mäekülas algavad kevadel suured teetööd (1)

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ületavad jalakäijad Mäekülas teed seal, kus neile kõige ohutum tundub, kuid järgmisel aastal ehitab maanteeamet ristmiku ümber. Jalgsi Sargverest Mäekülla tulnud Liina Silma ja Tõnis Rebane usuvad, et kui liigelda oleks ohutum, oleks ka jalgsi ja rattaga liiklejaid teel rohkem.
Praegu ületavad jalakäijad Mäekülas teed seal, kus neile kõige ohutum tundub, kuid järgmisel aastal ehitab maanteeamet ristmiku ümber. Jalgsi Sargverest Mäekülla tulnud Liina Silma ja Tõnis Rebane usuvad, et kui liigelda oleks ohutum, oleks ka jalgsi ja rattaga liiklejaid teel rohkem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kohe, kui hangete võitjad on kinnitatud ja uus kevad lubab, algavad Tallinna–Tartu maanteel Mäekülas ja sealt Koeru poole teetööd. Ohutumaks peaks muutuma ka ratturite ja jalakäijate teekond.

Mäeküla bussipeatuste kasutajad seisavad silmitsi sama hädaga, mis oli kümmekond aastat tagasi Mäos: aeg-ajalt on liiklus Tallinna–Tartu maanteel nii tihe, et ka täiskasvanule on elusa ja tervena üle tee pääs nagu võimatu missioon.

Sargvere elanikul Liina Silmal tuleb lähiajal see teekond ette võtta vähemalt kaks korda päevas, sest ta sai Mäeküla toitlustusettevõttes tööd. Tööle ja koju hakkab ta käima jalgsi. Võrreldes Tallinna–Tartuga on Sargverre suunduval teelõigul liiklus muidugi rahulikum, aga rahulikuks seda siiski nimetada ei saa. «Nad aeg-ajalt ikka väga kimavad ning märjal ja pimedal ajal on tee ääres käia üsna ebameeldiv,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles