Väätsa kool loob Eesti kosmosekoolide võrgustiku

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa põhikooli kosmoseprogrammi eestvedaja Jonas Nahkori (vasakul) kavandi alusel on Eestis sündimas kosmosekoolide võrgustik, kus õpilaste teadushuvi kosmose valdkonnas saab praktilise suuna.
Väätsa põhikooli kosmoseprogrammi eestvedaja Jonas Nahkori (vasakul) kavandi alusel on Eestis sündimas kosmosekoolide võrgustik, kus õpilaste teadushuvi kosmose valdkonnas saab praktilise suuna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusministeerium jagas rohkem kui sajale Eesti koolile 3,4 miljonit eurot haridusuuenduste elluviimiseks. Märkimisväärse rahatoe pälvis ka Väätsa põhikooli kavand, millega sünnib Eesti kosmosekoolide võrgustik.

Kavandi käigus korraldatakse stratosfääri heeliumpallide lende, luuakse koolides nende jälgimise võimekus, koostatakse lendudelt kogutud teabe põhjal teadmisvaramu edasiste lendude edukamaks soorituseks, võetakse vastu orbiidile saadetud satelliitidelt laekuvat teavet ning õpilased analüüsivad andmeid uurimistöödes.

Ettevõtmise laiem eesmärk on säilitada loodusteaduslikku huvi vanemates kooliastmetes ehk siis põhikoolis ja gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles