Järvamaal võib lõppeda venekeelse hariduse andmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis õppivad õed Diana (vasakul) ja Ekaterina jätsid juba praegu vabatahtlikult vene keeles õppimise pooleli ja läksid üle eesti klassidesse.
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis õppivad õed Diana (vasakul) ja Ekaterina jätsid juba praegu vabatahtlikult vene keeles õppimise pooleli ja läksid üle eesti klassidesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Hillar Hanssoo põhikooli hoolekogu tegi linnavolikogule ettepaneku, et venekeelse õppekavaga lapsed läheksid järgneva kolme õppeaasta jooksul täielikult üle eestikeelsele õppele.

Kui see teoks saab, on muutus märgilise tähendusega, sest Hillar Hanssoo kool on ainus Järvamaal, kus lastel on võimalik vene keeles õppida.

Hillar Hanssoo põhikooli hoolekogu liikme Rein Oselini ütlust mööda sündis otsus põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse sättest, et põhikoolil on kohustus õpetada mistahes emakeelega õpilasi nii, et nad oleksid suutelised järgmisel haridustasemel õppima emakeeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles