Mahajäetud vallamajas tärkasid esimesed elumärgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Madison käib vana hoonet aeg-ajalt kütmas, et maja olukord täiesti käest ära ei läheks. Ta unistab Tiit Lastikuga, et põhjust kohalikele uksi lahti hoida oleks tihedamini.
Heli Madison käib vana hoonet aeg-ajalt kütmas, et maja olukord täiesti käest ära ei läheks. Ta unistab Tiit Lastikuga, et põhjust kohalikele uksi lahti hoida oleks tihedamini. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui peaaegu kõik maakonnas asuvad endised vallamajad on haldusreformi järel kasutust leidnud, siis Albu vallamaja on ainsana juba ligi aasta Järva-Madisel tühjalt seisnud. Nüüd tunneb selle vastu huvi kohalik kogukond, kuid maja saatus on endiselt lahtine.

Järva-Madisel ja selle lähistel elavatel inimestel on tekkinud soov 122aastase ajalooga hoonesse uuesti elu tuua. Selleks kogunes ligi kuu aja eest vallamajja 18 kohalikku inimest, et teha avaldus Järva-Madise külaseltsi moodustamiseks.

Praegu on Järva vallavalitsus andnud neile kasutada endise vallamaja suure saali, kus veel möödunud aastal pidasid Albu vallajuhid istungeid. Kohalik kogukond on korraldanud seal paar üritust, kuid enamik ajast on maja siiski tühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles