Türi-Tori kiirlaskumine kasvabki Eesti pikimaks kanuumaratoniks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuumaratoni testsõit.
Kanuumaratoni testsõit. Foto: Anne Põder/Järva Teataja

Nüüd on see kindel: järgmisel aastal võetakse Türi-Tori kiirlaskumise kavva ka kolmas, senistest pikim sõit, mis on 104 kilomeetrit pikk. Seni on Eesti pikima jõemaratoni tiitlit kandnud Võhandu (100 km).

Türi-Tori kiirlaskumise korraldaja Koit Raua meelest on Võhandu ja Pärnu jõgi juba oma olemuselt niivõrd erinevad, et päris üks ühele neid võrrelda ei anna. «Kui Võhandu maratoni läbida on aega 24 tundi, siis meil on kiirlaskumine. Meie sõit on orienteeritud sellele, et kõik distantsid sõidetakse läbi päevavalges, ei mingit ööseks vee peale jäämist,» lausus ta.

Siinjuures on Raua ütlust mööda kaks põhimõtet. «Esmalt, viimase videvikuga kõik koju ja sooja. Teine on see, et inimesed pimedas Pärnu jõe kärestike peale ei jääks,» selgitas ta. «Võhandul, isegi kui maratoni lõpuosas pimeda peale jääda, siis vesi eriti ei voola ja kärestikke ei ole ehk inimesega ei saa suurt midagi juhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles