Festival napsab linna rahakotist aina suuremaid summasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiko Kesküla seisab selle eest, et arvamusfestival edukalt edasi kestaks.
Maiko Kesküla seisab selle eest, et arvamusfestival edukalt edasi kestaks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädala teises pooles tuli Paide linnavolikogu istungil arutusele arvamusfestivali tulevik. Festivali meeskond soovis, et linn kaaskorraldajana suurendaks toetusraha, kuid kõik volinikud seda mõistlikuks ei pidanud.

Volikogu arutas, kas peaks sõlmima festivali tiimiga kolmeaastase lepingu, mille järgi suureneks linna panus festivali korraldusse järk-järgult igal aastal. Kui tänavu maksis linn eelarvest festivali korraldajatele 17 000 eurot, siis tuleval aastal oleks see summa 25 000, aasta hiljem 40 000 ja kolmandal aastal 50 000 eurot.

Arvamusfestivali korraldusmeeskonna tuumikusse kuuluva Maiko Kesküla selgitusel on raha juurde tarvis selleks, et festivali edasi arendada ja mitte üksnes korraldajate vaba aja arvel. Festival on kasvanud juba nii suureks, et ligi kümneliikmeline tuumik tegutseb selle õnnestumise nimel aasta ringi, ent vaid osa sellest tööst on tasustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles