Algas kopra aasta

Ingmar Muusikus
, loodusfotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingmar Muusikus

Eesti keskkonnaühendused valisid kopra 2019. aasta loomaks. Aasta looma aunimetusega pärjatud imetaja käekäiku jälgitakse suurema tähelepanuga, tema tegemistest kirjutatakse ja räägitakse. Nii saab eestlane järgneva aasta jooksul rohkem teada suurest ja töökast närilisest, kes suudab ainsa loomana loodust olulisel määral enda vajaduste järgi ümber kujundada. Kopra vajadused ei pruugi inimesele meeldida, kuid loodusele mõjub ta enamasti elurikastavalt.

Eestis elab 15 000–17 000 kobrast. Mitmes paigas, eriti Lõuna-Eestis, on kopra arvukus olnud liialt suur, mis on tekitanud metsa- ja maaomanikes paksu pahameelt. Viimasel kolmel jahihooajal on kütitud Eestis 6600–7000, Järvamaal peaaegu 300 kobrast.

Et eelmine suvi oli erakordselt kuiv ja veetase ei tõusnud ka talveks vajalikul määral, võib juba praegu ennustada, et aasta ei tule koprale kerge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles