Tasuta sõit suurendas reisijate arvu märgatavalt

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Veidi üle poole aasta pärast tasuta ühistranspordi jõustumist võib kindlalt öelda, et see on läinud asja ette. Kõrvutades 2017. ja 2018. aasta sama ajaga, on iga kuu olnud 10 000 või enam bussisõitjat rohkem.

Alates 1. juulist 2018 kehtib ka Järva maakonna bussides nulleurone pilet ehk sõidu eest maksma ei pea. Erinevalt senisest moodusest, kui tuli bussi sisenedes pilet osta, tuleb nüüd oma sõit registreerida ehk valideerida sõidukaart, mille saab osta bussijuhilt või Paide bussijaamast. Kaardi soetus on ühekordne ja kehtib ka igal järgmisel sõidul. Ristkasutusena kehtivad ka teistes piirkondades kasutusel olevad ühiskaardid.

Järvamaa ühistranspordi keskuse tegevdirektor Harri Lepamets ütles, et üleminek uuele korraldusele läks suuremate tõrgeteta, aga neid siiski esines. «Probleemid olid pigem tehnilised, mitte sagedased ja esialgu ei suudetud bussijuhte varustada valideerimiseks vajalike sõidukaartidega,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles