Soodsad ilmad peibutavad rallihuvilisi jääradadega

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi jäärajameister Andres Viidikas lükkab ja lihvib rada aina paremaks ning sätib järve ääres kõik korda.
Türi jäärajameister Andres Viidikas lükkab ja lihvib rada aina paremaks ning sätib järve ääres kõik korda. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Külma ja lund on sel talvel olnud küllalt, nii et Järvamaalgi on tekkinud mitu jää- ja lumerada. Põhiliselt nädalavahetustel huvilistele avatud rada on Jalgsemal, Kihlis ja Roosna-Allikul. Lähipäevil on see valmimas ka Türi tehisjärvel.

Kõige pikema lumeraja tegid sel talvel Järva valda Jalgsemale BTR Racingu mehed. Raja pikkus on 5,3 kilomeetrit ja see on sisse lükatud põllule ligi kuue meetri laiuselt.

Ettevõtmise eestvedaja Priit Seire ütles, et neil oli sel aastal võimalus kasutada suurt põllulappi ja nad asusid rada ette valmistama juba esimeste külmade saabudes. «Raja põhi tuleb tugevaks ja vastupidavaks teha. See nõuab heitlike ilmaoludega arvestamist ja pidevat hoolt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles