Piirkonna edulugu kajastub kõrtsi igapäevatöös

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub Imavere kõrtsi avapeost täpselt 15 aastat. Tuntud söögi- ja peopaik on peegelpilt piirkonna eduloost, sest just nii hästi, kui edeneb sealne majanduselu, läheb ka kõrtsil.

Imavere kõrtsi juhataja Pille Selteri teada pandi kõrtsihoone omal ajal püsti täiesti nullist lepavõsa asemele. «Tundus küll müstiline, et maapiirkonda ehitati nii suur ja uhke söögikoht, kuid ometi õigustas rahapaigutus end ära,» ütles ta.

Selter selgitas, et valdavalt puidutöösturitest omanike eesmärk oli ennekõike teha viisakas söögikoht saeveski töötajatele, kus saaks korraldada peoõhtuid ning pakkuda maitsvat toitu möödasõitjatele ja kohalikule rahvale. «Nii ongi asi algusest peale toiminud. Saeveski klientuur on tublisti kasvanud ning lisandunud on palju teiste ettevõtete töötajaid, kes on naabrusse tööle asunud,» lausus ta. «Samuti on kõrtsist saanud hea mainega peopaik, kuhu sõidetakse kohale Eesti eri paigust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles