Maakonna suurpeost saab üldlaulupeo eelproov

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kaarel Aluoja

Veebruari viimase päevaga sai läbi kollektiivide kirjapanek Järvamaa laulu- ja tantsupeole «Ma mõtlen, et…». Päev enne tähtaega oli end kirja andnud 73 tantsurühma ja veerandsada koori kokku 1800 laulja ja tantsijaga.

Ent viimase päevaga lisandus peo korraldusmeeskonda kuuluva Meelis Välimäe ütlust mööda veel omajagu taidlejaid ja armu said ka need, kes osalemisest alles 1. märtsiks teada andsid. «Tantsurühmi on 103, tantsijaid 1578 ja laulukoore sai kirja 34 koos 992 lauljaga,» täpsustas Välimäe.

Pillimängijatest on praegu kirjas vaid orkester Türi. Tõsi, orkestrantide nimekiri tõenäoliselt veel täieneb. «Aprillis, kui üldlaulupeo ülevaatus on läbi, tuleb Türil Järvamaa puhkpilli žanripäev, kuhu on oodatud kõik maakonna puhkpillimängijad, kes soovivad kaasa lüüa Järvamaa laulu- ja tantsupeo ühendorkestris. See on meil esmakordne asi,» selgitas Välimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles