Apla hundi kolju jättis jahimehe trofeerekordita

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asko Osula lasi vägevast hundist, mille kolju tõi talle kuldmedali, topise teha. Looma turja kõrgus on 87 sentimeetrit ja pikkus sabast ninani 1.81 meetrit.
Asko Osula lasi vägevast hundist, mille kolju tõi talle kuldmedali, topise teha. Looma turja kõrgus on 87 sentimeetrit ja pikkus sabast ninani 1.81 meetrit. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Eelmisel kevadel Imavere jahimaadel eriloa alusel hunti taga ajanud Asko Osula nägi suurt isast hallivatimeest kolm korda, enne kui püssikuul teda tabas. Jahisaaki lähemalt silmitsedes taipas Osula kohe, et rekordtrofee on tulemas. Paraku oli näljane hunt oma hambad ketikoeri järades ära kulutanud ja sellega oma kolba väärtust kahandanud.

Juba enne tänavust trofeede hindamist käisid Järvamaa jahindusklubis jutud, et Koigi jahtkonna esimehe Asko Osula kütitud hundi kolju võib kuldmedali vääriliseks osutuda.

Samuti kahtlustasid jahimehed, et võimas jahisaak on eelmisel hindamisel uue Järvamaa hundi kolju hinderekordi teinud Anna jahtkonna jahimehe Oskar Paukku trofeest isegi hinnalisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles