Mesitarusid rüüstanud karu tõi jahimehele kaks kuldmedalit

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Järvmäe kütitud karu kolju.
Rene Järvmäe kütitud karu kolju. Foto: www.ejs.ee

Mesitarusid lõhkumas käinud karule eriloa alusel jahti pidanud Koeru jahimehel Rene Järvmäel oli läinud aasta augustis au küttida elu esimene mesikäpp. Oma suureks üllatuseks sattus ta peale kogukale loomale, kelle kolju ja nahk tõid talle jahitrofeede hindamisel kuldmedali.

Järvmägi aimas juba karu küttimise järel, et asi läks õnneks, sest 264 kilogrammi kaalunud isasloom oli silmapaistvalt suure pea ja korraliku kasukaga. «Loom oli parasjagu viljapõllul söömas, et endale talveks rasva koguda. Suurust arvestades võinuks ta kaaluda veelgi rohkem, kuid augusti lõpus ju nuumamiseks veel aega on,» selgitas ta.

Seda, kas kütitud karu võis olla mesinikele meelehärmi valmistanud tarude rüüste taga, Järvmägi öelda ei osanud. «Paigast, kus karud mesitarusid tuustisid, jäi küttimiskoht vaid 500 meetri kaugusele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles