Linn varjas katusevahetuseks toetust küsides uue ujula plaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi toetuse abil uue sinise katuse saanud vana ujula otstarve on nüüdseks muutunud, mistõttu on võimalik, et linn peab osa raha tagasi maksma.
EASi toetuse abil uue sinise katuse saanud vana ujula otstarve on nüüdseks muutunud, mistõttu on võimalik, et linn peab osa raha tagasi maksma. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui jaanuaris alustas Paide vana ujula ruumides tegevust avatud noortekeskus, kerkis üles küsimus, kas linn peab hoone katuse vahetuseks saadud toetusraha tagasi maksma. Nüüd on toetuse andjad häiritud hiljutisest avastusest, et linn varjas raha küsides nende eest kavatsust muretseda uus ujulateenuse pakkuja.

Riigi tugiteenuste keskuse arenduskonsultant Terje Kuus tõi välja, et juba 2017. aasta märtsis kuulutas linn hankes, millega otsiti ujulateenuse osutajat aastani 2034, võitjaks aktsiaseltsid Kingstor ja Neli Kuningat. Vana ujula katuse remondi rahastusotsuse tegi ettevõtluse arenduse sihtasutus (EAS) aga kuu aega hiljem ning ametlik leping nende ja Paide linnavalitsuse vahel sõlmiti mais.

Seega oli tema ütlust mööda rahastusotsuse ja toetuslepingu sõlmimise ajal linn teadlik, et alates 2019. aastast lõpetab vana ujula tegevuse ja et seal ei täideta toetusega ette nähtud viie aasta sihtotstarbelise tegevuse nõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles