Maakonna välkturg aitaks kohalikke väiketootjaid

Copy
Kuigi väiketootjatel on üks võimalus müüa oma tooteid Paide turul ning seda ka läbi vahendaja, nagu teeb Kaie Altmetsaga TuruTare pidamisel mesti löönud Tiiu Haak (pildil), oleks OTTil perspektiivi jõuda ka teistesse valdadesse.
Kuigi väiketootjatel on üks võimalus müüa oma tooteid Paide turul ning seda ka läbi vahendaja, nagu teeb Kaie Altmetsaga TuruTare pidamisel mesti löönud Tiiu Haak (pildil), oleks OTTil perspektiivi jõuda ka teistesse valdadesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ajal, kui poelettidel võib valida Poola õunte, Hispaania kurgi ja Läti porgandite vahel, on hulk inimesi, kel on huvi osta selle asemel kodumaist mahetoodangut. Siin-seal üle Eesti toimib selleks toiduvõrgustik otse tootjalt tarbijale (OTT), mis on oma põhimõttelt välkturg, ning mille loomiseks tundub potentsiaali olevat ka Järvamaal.

Arutelu sellise algatuse üle kerkis üles türilaste sotsiaalmeediagrupis, kus huvi kohaliku OTTi vastu näitasid välja mitmed. On ju hoopis teine asi osta aiasaadused, piim ja munad kiirelt ja mugavalt mõne kohaliku väiketootja käest, kui suurest kaubandusketist.

OTT toimib nõnda, et läbi aasta tulevad igal nädalal kohalikud väiketootjad ühte kohta tunniks-kaheks kokku, et oma talutoodangut otse ümberkaudsele rahvale müüa. Selle eelis tavalise turu- või laadamüügi ees on Eesti OTT-võrgustiku asutaja Sirkka Pintmanni ütlust mööda see, et see säästab tunduvalt rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles