Raekoda helises laulust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Leppoja

Reedel kõlasid Paide raekojas ametnike häälekate töökoosolekute asemel laulud. Kõrgemaid ja madalamaid noote tõid kuuldavale linna parimad laululapsed, kes olid kokku tulnud võistlusele «Lauluhäll 2019».

Paide muusika- ja teatrimaja kultuurikorraldaja Kersti Viilup ütles, et kunagi varem pole ülelinnaline laulupäev raekojas toimunud. «Meie suur maja oli üritusega hõivatud ning seetõttu tõime lapsed laulma imeilusasse raekoja saali,» põhjendas ta. Esialgu oli nii mõnigi juhendaja veidi ehmunud, et kus nad siis harjutada ja häält lahti laulda saavad, kuid olukord lahenes kenasti. «Terve raekoda oli reedesel päeval meie päralt ning kohti, kus hääleharjutusi teha, jagus kõigile soovijaile,» ütles Viilup.

Viilupi hinnangul sobisid esinejad valgesse ja helgesse raekotta kenasti ja väike õdus saal, kus põhiliselt teritasid kõrvu hindajad ja juhendajad, tekitas esinejais vähem hirmu. Noori lauljaid hindasid Paidest pärit laulja Kauro Tafitšuk, Tapa valla kultuurispetsialist ja lauluõpetaja Indrek Jurtšenko ning Kadrina kunstidekooli juht Eve Vunk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles