Järvamaale lähemale kolinud rännak ei muutunud grammigi kergemaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutsrännak Läsnal kaitseväe keskpolügoonil.
Scoutsrännak Läsnal kaitseväe keskpolügoonil. Foto: Karl Jakob Toplaan

Reedel Scoutspataljoni taasloomise aastapäevale ning kaitseväe veteranidele pühendatud traditsiooniline Scoutsrännak kulges Lääne-Virumaa metsades. Koormusrännakul osales kokku üle 1300 võistleja. Teiste hulgas läbis raja esimest korda läbi ka president Kersti Kaljulaid. «See start on minu jaoks tore viis olla koos kaitseväelaste ja kaitseliitlastega ning seeläbi tähistada seda, et Eesti liitumisest NATOga täitub 15 aastat,» ütles president Kersti Kaljulaid.

Kaks kategooriat

Peamiselt kaitseväe keskpolügoonil ja seda ümbritseval maa-alal kulgenud ligi 30 kilomeetri pikkuse rännaku läbimiseks oli võistlejatel aega kaheksa tundi. Kaitseväelastel ja jõustruktuuri esindajatel kuulus varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kilo raskune seljakott, samuti pidid nad läbima rännaku välivormis. Teised osalejad kandsid 15 kilost seljakotti. Neil, kel soov rännak emotsiooni pärast läbida, oli võimalik seda teha ka raskust kandmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles