Taikse küla sai endale turvakaamerad

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal seatakse kõik turvakaamerad Taikse vahel üles.
Sel nädalal seatakse kõik turvakaamerad Taikse vahel üles. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas asuva Taikse küla elanikud võivad end nüüd märksa turvalisemalt tunda. Nimelt paigaldatakse 175 elanikuga külasse seitse valvekaamerat.

MTÜ Taikse Külaseltsi juhatuse liige Kristina Gudinas rääkis, et Kaameravalve OÜ tehnikud on sel nädalal Taikses ning paigaldavad parima võimaliku valvetehnika Taikse seltsimajja ja selle ümbrusesse. Ühtekokku seatakse üles seitse kaamerat. Lisaks pannakse üles muu vajalik tehnika, et pilt jõuaks ööpäev läbi politsei- ja piirivalveametisse, kus see ka salvestatakse. Kaamerate asukohadki on välja valitud ja kooskõlastatud politseiga, et vältida tahtmatut andmekaitseseaduse rikkumist. Gudinas rahustab külaelanikke, et nende privaatsust ei rikuta ja nende igapäevaellu kaamerad ei tungi.

Gudinase ütlust mööda paigaldatakse kõigile teadmiseks küla algusesse, teede ristumiskohtadesse ja seltsimaja ette videovalvest teavitavad sildid. Ta naljatas, et nüüdsest on kõigil soovitatav külla sisenedes naeratada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles