Supitegu Konna moodi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Talvoja (vasakul) ja Reet Murel leiavad, et kui kevad juba murrab peale, võiks see ka söögilauale jõuda. Nii rändavad suppidesse oblikad ja nõgesedki, naadist rääkimata.
Mariliis Talvoja (vasakul) ja Reet Murel leiavad, et kui kevad juba murrab peale, võiks see ka söögilauale jõuda. Nii rändavad suppidesse oblikad ja nõgesedki, naadist rääkimata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hoia alt, Põhjaka mõis! Türi Konnamaja astub sulle peatselt kandadele, algus on teisipäeval juba tehtud.

Konnamaja peretoa uksest teisipäeva õhtul sisse piiludes vaatabki vastu justkui Põhjaka mõisa söögisaali miniversioon. Samasugused erinevaid aegu, elanikke, värve ja tapeete näinud seinad, uue elu saanud lauad-toolid, lauanõud ja mõnus kodune hõng. Sooja ja koduse söögi lõhn. Nurgas puupliidil aurab supp.

Aga see ei ole köök ega kohvik. See on Konnamaja peretuba, kus maja eri tubades tegutsejad aeg-ajalt kokku saavad ja plaane arutavad. On siin toas ka oma kohvikust räägitud-unistatud, aga kohviku avamiseni pole jõutud. Veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles