Talveunest ärganud karu tuustis Mõnuveres mesitarusid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allak näitab karu käpatööd tühjalt  seisnud mesitaru kallal.
Margus Allak näitab karu käpatööd tühjalt seisnud mesitaru kallal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva valla Mõnuvere küla Põlendiku talu peremees Margus Allak avastas eelmisel nädalal ööga maha tulnud lumekirmel karu jäljed, mis viisid otsejoones tema maja naabruses paiknevate mesitarudeni. Metsaott oli tarude kallal jõudu kasutanud ja püüdnud sealt nosimist leida.

Margus Allak ütles, et tarud kuuluvad tema tuttavale mesinikule Meelis Rikkenile, kes hoiab neid nii tema kui ka naabertalu maadel. «Eelmisel kevadel käis karu naabrite juures tarusid vaatamas. See oli vist noor ja rumal loom, sest midagi kurja ta ei teinud. Jättis vaid küünejäljed mesipuudele,» meenutas ta.

See mesikäpp, kes nüüd ööl vastu eelmist kolmapäeva Põlendiku talu maadel käis, oli olnud aga päris kaval. Allak sõnas, et juba nädal aega varem märkas ta, et keegi on tarusid tuustinud ja neid ümber lükanud. «Tol saatuslikul ööl lõhkus ta ühe taru päris laiali ja kaks lükkas ümber,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles