Beebid kuulasid kauneid ooperiviise

Järva Teataja
Copy

Kümnekuune Liine ja tema ema Ele Enn kuulasid rahvusooperi Estonia kontserti kõige pisematele juba teist korda. «Kui sügisesel kontserdil oli laps veel nii väike, et magas pool kontserti maha, siis seekord oli ta ärkvel ning kehakeel kõneles selgelt, et kuuldud helid meeldisid talle,» ütles Ele Enn.

Selliseid üritusi, kus toreda kultuurilise elamuse saavad nii lastevanemad kui ka lapsed, võiks Ennu meelest rohkemgi olla. «Lastele klassikalise muusika kuulamiseks loodud õhkkond Paide muusika- ja teatrimaja kammersaalis oli õdus ning kui väiksed muusikahuvilised parasjagu ka paigal ei püsi ja üksteisega tutvust tahavad teha, siis see ei sega kedagi,» lausus ta.

Rahvusooperi Estonia Ooper-Kvartett esitas eile 14 pala ning põimis need väikeste jutukestega teemasse teekonnast idast läände. Kauneid viise leidus nii Eesti naaberriikidest kui ka kaugemalt. Pillide taga jutustasid lastele muusikalisi lugusid Henno Soode (viiul ja mandoliin), Maarja Allik (viiul), Kerstin Tomson (vioola) ja Mati Leibak (tšello).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles