Noormehed toovad linnapilti kiiged ja pinksilauad

Anne Põder
Copy
Betoonist lauatenniselauad on linnapildis vastupidavad ja ilmastikukindlad. Pildil kujutatud laud on valminud Eesti ettevõtte Kozer disaini järgi.
Betoonist lauatenniselauad on linnapildis vastupidavad ja ilmastikukindlad. Pildil kujutatud laud on valminud Eesti ettevõtte Kozer disaini järgi. Foto: Risto Kozer

Kaheksa Paide gümnaasiumi noort tegid koolitööna kavandi, mis ei jäänud üksnes paberil head hinnet ootama, vaid jõuab ka pärisellu. Nii näeb peagi Paide linnaruumis lauatennise­laudu, pinkkiike, rippkiike ja valgusketti.

Kavandi «Paide noortele» algataja ja juht Sten Perillus märkis, et eesmärk on muuta linnaruum noortele huvipakkuvamaks. «Kui päris aus olla, siis pole Paides kuigi palju kohti, kus vabal ajal koos olla ja mõnusalt aega veeta. Kogunemiskohaks on saanud turg, kultuurimaja parkla, Selveri pingid, mis ilmselgelt pole kooskäimiseks kuigi sobivad,» selgitas ta.

Samas on teiste linnade ja alevike kogemused Perilluse ütlust mööda näidanud, et vaba õhu lauatenniselauad on noorte seas menukad. «Tore, kui neid oleks ka Paides. Just sellele oma kavandi esmalt üles ehitasimegi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles