Supist tehtud supp maitses lastele

  • Lapsed seljatasid eelarvamusi
  • Koolides jääb liiga palju toitu üle
  • Jääkidest saab kokata põnevaid roogi

Keedetud kartulid rändavad ahju ja saavad koduaiaürtide maitse.

FOTO: Anne Põder

Kui Hillar Hanssoo põhikooli algklasside majas tõstab Daily söökla juhataja Merje Mihkelsaar lastele kaussidesse püreesuppi, kirtsutab nii mõnigi nina. Nüüd, kui lapsed püreerisid koolilõunaks olnud kanasuppi oma käega ja veendusid, et selles pole midagi iseäralikku, sai nii mõnigi senisest eelarvamusest üle.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Merje Mihkelsaar ütles muiates, et laste tervislikumate ja uudsemate toitudega harjutada on tema igapäevatöö. «Lapsed on harjumuste ohvrid ja kui nad kodus ikka püreesuppi saanud pole, ei julge nad seda ka koolis ette tõsta, sest mine tea, mis seal sees kõik olla võib,» lausus ta.

Samas leidub juba ka lapsi, kes on näiteks vanematega koos väljas söömas käinud või kelle kodus on püreesupid menüüs.

Tagasi üles