Sisukord
Paberleht
Postimees

Rabarberifestival tõstab tuntud taime aukohale

2 min lugemist
  • Rabarberi söömises saab võtta mõõtu
  • Kokanduskorüfeed jagavad nippe
  • Rabarberit jagub igasse tootesse
Rabarberifestivalilt saab osta nii rabarberit ennast kui ka sellest valmistatud tooteid. FOTO: Dmitri Kotjuh/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Pühapäeval on Roosna-Alliku mõisahoovis kolmas rabarberifestival, kus suur osa toodetest on rabarberist või siis vähemalt mingil moel sellega seotud.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Festivali üks eestvedajaid, Kristiina Herodes, ütles, et rabarberifestival püüab jääda armsaks ja omanäoliseks nagu eelmisel kahel aastalgi. «Kolm aastat on näidanud, et festivali idee on leidnud viljaka pinnase ja ka fännid, kes juba ise tahavad osalema tulla,» lausus ta.

Herodes sõnas, et iga aastaga on tooteid juurde tulnud. «Rabarber on olnud ju kogu aeg meie toidulaual. Kevadel on see esimene mitmekülgselt kasutatav taim pärast pikka talve, näiteks kookides, jookides, moosides, nii magusates kui ka soolastes,» selgitas ta. «See magushapu maitse sobib inimestele ja annab kena sissejuhatuse varasuvesse.»

30.05.2020 03.06.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto