Rabarberifestival tõstab tuntud taime aukohale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rabarberifestivalilt saab osta nii rabarberit ennast kui ka sellest valmistatud tooteid.
Rabarberifestivalilt saab osta nii rabarberit ennast kui ka sellest valmistatud tooteid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval on Roosna-Alliku mõisahoovis kolmas rabarberifestival, kus suur osa toodetest on rabarberist või siis vähemalt mingil moel sellega seotud.

Festivali üks eestvedajaid, Kristiina Herodes, ütles, et rabarberifestival püüab jääda armsaks ja omanäoliseks nagu eelmisel kahel aastalgi. «Kolm aastat on näidanud, et festivali idee on leidnud viljaka pinnase ja ka fännid, kes juba ise tahavad osalema tulla,» lausus ta.

Herodes sõnas, et iga aastaga on tooteid juurde tulnud. «Rabarber on olnud ju kogu aeg meie toidulaual. Kevadel on see esimene mitmekülgselt kasutatav taim pärast pikka talve, näiteks kookides, jookides, moosides, nii magusates kui ka soolastes,» selgitas ta. «See magushapu maitse sobib inimestele ja annab kena sissejuhatuse varasuvesse.»

Tagasi üles