Uues koolis meelitab lapsed õue rulapark ja ronimispüramiid

Anne Põder
Copy
Skatepargid OÜ ehitusmees Dmitri Igolkin ütleb, et välirulapargi pealmine kattekiht tuleb veekindlast vineerist, mis kannatab välja igasugused Eesti ilma iseärasused.
Skatepargid OÜ ehitusmees Dmitri Igolkin ütleb, et välirulapargi pealmine kattekiht tuleb veekindlast vineerist, mis kannatab välja igasugused Eesti ilma iseärasused. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sügiseks valmivas Paide Hillar Hanssoo põhikoolis on ehitusjärgus välirulapark, mis peaks lapsed vahetundide ajal õue tegutsema meelitama. Selle kõrval pakub meelelahutust veel kaks lauatenniselauda, ronimispüramiid ja Peetri parki rajatav madalseiklusrada.

Põhikooli ehitava aktsiaseltsi Paide MEK projektijuht Maidu Luts ütles, et rulapark on kooli projekti osa ja selle on kavandanud õppehoone juurde Projekt O2 OÜ. «Kõrvale tuleb ka kaks betoonist lauatenniselauda, nagu paigaldati Lembitu parki. Lastel on hea vahetundides kätt harjutada,» märkis ta. Samuti on projekteerija Lutsu selgitusel ette näinud koolimaja kõrvale ronimispüramiidi. «See on umbes kuue meetri kõrgune püramiidikujuline palkidest ehitis, kus ronida tuleb võrku mööda,» täpsustas ta.

Luts sõnas, et rulapark ehitatakse endise koolihoone keldriosa vundamendi vahele ja selle alla jääb umbes 600ruutmeetrine maa-ala. «Lastele vaba aja veetmise välivõimaluste rajamine läheb maksma ligikaudu 40 000 eurot,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles