Vallitornis saab toiduga ajas rännata

Rauno Uusleer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide Vallitornis on uksed avanud uus restoran, Ajastute Toidud. Uue restorani eesmärk on pakkuda inimestele lisaks muuseumiselamusele ka ajarännakut läbi kulinaarse maailma.

Restoranis pakutakse toite nii muinas-, ordu-, tsaari-, kuningate, Eesti Wabariigi, okupatsioonide, taasiseseisvumise kui ka Euroopa ajast. «Iga ajastu toidud pakuvad inimestele elamuse ja võimaluse maitsta kõike seda, mida meie esivanemad sõid,» sõnas SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi juhatuse liige Ants Hiiemaa.

Kindlasti hakkab restorani üks kõige atraktiivsemaid roogasid olema karuliha. Hiiemaa täpsustas, et nad tahavad kasutada võimalikult palju kohalikku toorainet. «Nii karu- kui ka muu liha saame Adaverest kohalikelt jahimeestelt. Kõikvõimaliku rohelise, näiteks jänesekapsa, korjame metsast ise.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles