Vallitornis saab toiduga ajas rännata

  • Kõige eksootilisem roog: pikalt hautatud karupraad juurikate ja seemnetega
  • Restorani mentor on presidendi peakokk Indrek Kivisalu

Ajastute Toidud Vallitornis

FOTO: Dmitri Kotjuh/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Paide Vallitornis on uksed avanud uus restoran, Ajastute Toidud. Uue restorani eesmärk on pakkuda inimestele lisaks muuseumiselamusele ka ajarännakut läbi kulinaarse maailma.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele

Restoranis pakutakse toite nii muinas-, ordu-, tsaari-, kuningate, Eesti Wabariigi, okupatsioonide, taasiseseisvumise kui ka Euroopa ajast. «Iga ajastu toidud pakuvad inimestele elamuse ja võimaluse maitsta kõike seda, mida meie esivanemad sõid,» sõnas SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi juhatuse liige Ants Hiiemaa.

Kindlasti hakkab restorani üks kõige atraktiivsemaid roogasid olema karuliha. Hiiemaa täpsustas, et nad tahavad kasutada võimalikult palju kohalikku toorainet. «Nii karu- kui ka muu liha saame Adaverest kohalikelt jahimeestelt. Kõikvõimaliku rohelise, näiteks jänesekapsa, korjame metsast ise.»

Tagasi üles