Sisukord
Paberleht
Paberleht

Vallitornis saab toiduga ajas rännata

2 min lugemist
  • Kõige eksootilisem roog: pikalt hautatud karupraad juurikate ja seemnetega
  • Restorani mentor on presidendi peakokk Indrek Kivisalu
Ajastute Toidud Vallitornis FOTO: Dmitri Kotjuh/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Paide Vallitornis on uksed avanud uus restoran, Ajastute Toidud. Uue restorani eesmärk on pakkuda inimestele lisaks muuseumiselamusele ka ajarännakut läbi kulinaarse maailma.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Restoranis pakutakse toite nii muinas-, ordu-, tsaari-, kuningate, Eesti Wabariigi, okupatsioonide, taasiseseisvumise kui ka Euroopa ajast. «Iga ajastu toidud pakuvad inimestele elamuse ja võimaluse maitsta kõike seda, mida meie esivanemad sõid,» sõnas SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi juhatuse liige Ants Hiiemaa.

Kindlasti hakkab restorani üks kõige atraktiivsemaid roogasid olema karuliha. Hiiemaa täpsustas, et nad tahavad kasutada võimalikult palju kohalikku toorainet. «Nii karu- kui ka muu liha saame Adaverest kohalikelt jahimeestelt. Kõikvõimaliku rohelise, näiteks jänesekapsa, korjame metsast ise.»

15.09.2020 18.09.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto