Seikluspargis rüüstamas käinud vandaalid panid oma elu ohtu

, Suvereporter
Copy
Türi elamuspargi omanik Sulo Särkinen on hädas vandaalidega, kes üritavad öösiti hoonesse murda ja ei pea millekski varastada kaheksa meetri kõrgusel asuvalt jalgrattalt sadul.
Türi elamuspargi omanik Sulo Särkinen on hädas vandaalidega, kes üritavad öösiti hoonesse murda ja ei pea millekski varastada kaheksa meetri kõrgusel asuvalt jalgrattalt sadul. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi elamuspark on töötanud juba kolm aastat. Tänavu suvel on vandaalid aga otsustanud selle ette võtta ja lõhkuda kohta, mida on siiani heaperemehelikult kogukonnale pakutud.

Juba mais avastas elamuspargi omanik Sulo Särkinen, et keegi on seal öösiti kolamas käinud. «Siis midagi ei lõhutud, kuid oli näha, et seal on keegi olnud,» sõnas ta. Nüüd on aga juba kahel korral ka kurja tehtud. Nii 6. kui ka 16. juuli hilisõhtul käisid vandaalid seikluspargis ja proovisid sisse murda. Esimesel korral, 6. juulil õnnestus neil peahoone aknaluugi tagant varastada müügiks olevaid sööke ja jooke. Teisel korral püüti samuti sisse saada, kuid see ei õnnestunud, sest selleks ajaks oli turvalisuse huvides lisatud haake ja lukke. Seega otsustasid vandaalid lõhkuda turvavõrke ja atraktsioone. «Ma ei mõista, mis toimub nende inimeste peas, kes tulevad niimoodi lõhkuma, teiste inimeste vaeva ei austata üldse,» sõnas Särkinen.

Kuigi praegu neid veel pole, pannakse varsti seiklusparki ka turvakaamerad. Särkineni ütlust mööda on neil algusest peale olnud plaanis kaamerad üles panna, kuid siiani polnud elektrit. «Järgmisel nädalal peaksime saama ka elektri,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles