Eivere klaverifestival ootab kuulama

Silja Vilbu
Copy
Eivere mõis on 2016. aastast külastajatele suletud. Erilisemate sündmuste puhul, nagu on Eivere klaverifestival, teeb jaapanlasest omanik Hiodeki Ogawa uksed lahti.
Eivere mõis on 2016. aastast külastajatele suletud. Erilisemate sündmuste puhul, nagu on Eivere klaverifestival, teeb jaapanlasest omanik Hiodeki Ogawa uksed lahti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eivere klaverifestivali korraldajatel on põhjust rõõmustada: aastatepikkune töö on end lõpuks ära tasunud ning külastajaid tõotab tulla palju.

Festivali kunstiline juht Pille Lill rääkis Järva Teatajale, et tänavune, järjekorras juba seitsmes festival kulgeb samas rütmis nagu eelmine. Peetakse klaveriõpilaste suvekooli ning antakse kolm kontserti Eivere mõisas ja üks Paide raekojas.

Traditsiooniliselt juhendab suvekooli Irina Zahharenkova ning üles astub ka Izumi Tateno. Lille ütlust mööda on nemad just kui klaverifestivali patroonid, kuna on juba algusaastatest seal kaasa teinud. Lisaks Zahharenkovale ja Tatenole saab kuulda ka Yuka Morishige ja noore pianisti Kirill Lissijenko klaverimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles