Õunapeatus pakub magusat põske ja purki

Emily Bollverk
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja turundusjuht Marika Juusu loodab, et üks Õunastopi peatus õnnestub luua ka Paide kesklinna.
Paide muusika- ja teatrimaja turundusjuht Marika Juusu loodab, et üks Õunastopi peatus õnnestub luua ka Paide kesklinna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide naine kavatseb luua heategijate abiga Õunastopi peatused, kust inimesed saavad tasuta õunu võtta. Ettevõtmises on oodatud osalema kõik, eriti aga need, kes oma koduaia õuntele rakendust ei leia.

Tallinna kerkivad peagi Õunastopi peatused, kus linnarahvast ootavad tasuta õunad. Idee eestvedajad ainult Tallinnaga endale piire aga ei sea. Enne esimeste peatuste avamist käivad läbirääkimised juba ka Paidesse Õunastopi peatuse loomisest.

Õunastopi mõtte algataja on Paide muusika- ja teatrimaja müügi- ja turundusjuht Marika Juusu. «Idee sündis tegelikult juba eelmisel aastal,» räägib ta. Järvamaal on aiapidajaid palju ning üks suurimaid muresid on küsimus, mida teha üle jäävate õuntega. Juusu peres sirgub neli õunasööjast last, seega on pere igal aastal õuntest moosi keetnud ja mahla pressinud. Nad on üleliigseid õunu ka ümberkaudsetele tuttavatele jaganud. Siiski pole mureküsimus õunauputusest neilegi võõras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles