Mürgised aurud tungisid riigiasutuse tööruumidesse

Silja Vilbu
Copy
Seitse aastat tagasi, kui toimus maja pidulik avamine, oli keskuse juhti Andrus Leisi (paremal) õnnitlemas ka toonane põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Kui algul töötas ventilatsioon probleemideta, siis nüüd hakkas süsteem keldrist mürgiseid aure ametiruumidesse kandma.
Seitse aastat tagasi, kui toimus maja pidulik avamine, oli keskuse juhti Andrus Leisi (paremal) õnnitlemas ka toonane põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Kui algul töötas ventilatsioon probleemideta, siis nüüd hakkas süsteem keldrist mürgiseid aure ametiruumidesse kandma. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Tööinspektsioon saatis hiljuti veterinaar- ja toiduameti (VTA) Järvamaa keskusele märgukirja, kus asutust noomiti töötervishoiu ja tööohutuse nõuete eiramise pärast. Järvamaa keskuse juhataja Andrus Leisi ütlust mööda on probleem nüüdseks likvideeritud.

Märgukiri saadeti VTA Järvamaa keskusele juuli viimasel päeval. Kirjas toodi välja, et tööinspektsiooni saabunud teabe järgi käideldakse Järvamaa keskuses Paide linnas Pärnu tänaval ohtlikke kemikaale, eirates töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid. Veel öeldi, et hoone kasutajad olevat kurtnud ebameeldivat lõhna ning silmade ja hingamisteede ärritust.

Et saadud teavet kontrollida, tegi tööinspektsiooni tööinspektor 25. juulil VTA Järvamaa keskusesse ette teatamata kontrollkäigu. Selle käigus tuvastati, et ohtlikke kemikaale hoiustatakse maja keldrikorrusel, mille ventilatsioonisüsteem on kogu majaga ühine ning seetõttu satub ohtlikke kemikaale sisaldav õhk maja õhuringlusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles