Muusikakool meelitab tasuta õppega

Merit Männi
Copy
Kõik puhuma: Türi muusikakool alustab sügisel projekti, mille abil loodab tuua noori vaskpuhkpillimängu juurde. Õpetaja Ants Oidekivi ootab  õppima nii tüdrukuid kui poisse.
Kõik puhuma: Türi muusikakool alustab sügisel projekti, mille abil loodab tuua noori vaskpuhkpillimängu juurde. Õpetaja Ants Oidekivi ootab õppima nii tüdrukuid kui poisse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mitu Eesti muusikakooli ja orkestrit on juba pikemat aega püüdnud lahendada küsimust, kuidas leida järelkasvu vaskpuhkpillimängijatele. Mure pole võõras ka Türi muusikakoolile, kes alustab sügisel tasuta projekti, mille abil tuua noori pillimängu juurde.

Türi muusikakooli puhkpillieriala õpetaja Ants Oidekivi, kelle juhatada on ka orkester Türi, nõustus, et tõepoolest on vaskpuhkpillierialad pigem viimases valikus siis, kui muusikakooli tulev laps endale eriala valib. «Kui nüüd täpsemaks minna, siis üle-eestiline häda on, et just suuremate pillide, nagu eufoonium, metsasarv, tromboon ja tuuba, mängijad võiks rohkem olla. On üksikud kantsid, kus näiteks tuubamängu õpetatakse. See annaks ka orkestrimängule tervikuna rohkem hoogu,» selgitas ta.

Projektiga on Türi muusikakool mingile pillierialale tähelepanu tõmmanud ja huvilisi kaasanud ka varem. Projekt «4Strings» ehk neli pillikeelt kestis 2011. aasta sügisest 2012. aasta maini ja oli mõeldud 4–14aastastele Lõuna-Järvamaa piirkonna lastele, et tekitada neis huvi keelpillimuusika vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles