Maakonna ainus kunstikool alustab uue sisuga

Anne Põder
Copy
Paide huvikeskuse kunstikoolis ja huvialaringides käivad lapsed tunnevad uuest erksavärvilisest klassiruumist rõõmu. Sealsamas saab maalitundide kõrval uurida ka fotograafia saladusi.
Paide huvikeskuse kunstikoolis ja huvialaringides käivad lapsed tunnevad uuest erksavärvilisest klassiruumist rõõmu. Sealsamas saab maalitundide kõrval uurida ka fotograafia saladusi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uus kooliaasta algas Paide kunstikoolile puhtalt lehelt. Peale nimemuutuse uuenes ka sisu ja õppekava ning kuulumine Eesti kunstikoolide perre avab õpilastele rohkem uksi oma armastatud erialal.

Paide kunstikooli õppur Markus Udam (15) sõnas, et ootab uut kooliaastat suure huviga. «Mulle meeldib sealne vabadus ise otsustada ja teha just neid asju, mis meeldivad,» ütles ta.

Udami meelest saavad õpilased olla selles koolis omaette isiksused ning õpetajad pigem suunavad ja annavad nõu, mitte ei aja rangelt ühte joont. «Usun, et sellisest kunstikoolist saab iga õpilane ellu midagi kasulikku kaasa. Eriti need, kes soovivad edaspidi oma elu kunstiga siduda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles