Ploomid koogi sisse ja pirnid meekastmesse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: shutterstock.com

Kui enamasti räägitakse sügise hakul õunauputusest või siis ubinate puudusest – olenevalt sellest, kuidas emakesel loodusel tuju on olnud, siis tänavu võivad aiapidajad rääkida aedu tabanud ploomi- ja pirniuputusest.

Ka alõtšade ja kreekide vähesuse üle pole põhjust kurta. Rohke saak rändab enamasti sööjate kõhtu, ent kui ühel päeval enam kolme kilo vilju vitsutada ei jaksa, aga puu neist endiselt kubiseb, siis tasuks mõelda, mida ploomidest-pirnidest valmistada.

Innukas kokkaja ja hoidistaja Valli Järve nõustub, et tänavu on viljapuudele tõepoolest erakordselt helde aeg olnud. «On tõesti palju ploome. Ja kreeke ja pirne,» märgib ta.

Tagasi üles