Türil ehitatud elementmajad on Norras kõrges hinnas

Silja Vilbu
Copy
Hiljuti külastasid Profab Housese tootmishoonet Paide Hammerbecki põhikooli õpilased, kes said tootmisjuht Margus Pähnapuu jutust aimu, mismoodi elementmajad valmivad.
Hiljuti külastasid Profab Housese tootmishoonet Paide Hammerbecki põhikooli õpilased, kes said tootmisjuht Margus Pähnapuu jutust aimu, mismoodi elementmajad valmivad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veidi üle viie aasta tagasi avas Türil tehase puitkarkassiga elementmaju tootev Profab Houses. Oma toodangut peamiselt Norrasse eksportiv ettevõte peab välis­turul konkureerima nii lätlaste, leedukate kui ka poolakatega, kuid norralased eelistavad sageli eestlaste töö kvaliteeti.

Kui Profab Houses Türil alustas, oli seal 26 töötajat. Tegevjuht Stina Eigi ütles, et praegu on Türi tehases 21 töölist ja kolm inimest kontoris. Ta märkis, et inimesi pole juurde tulnud, aga tõhusus on kõvasti suurenenud.

Elementmajade tehases töötamine nõuab muuseas ruumilist mõtlemist ja eriti oluline on jooniste lugemise oskus. Eigi teada neil inseneriharidusega inimesi tööl pole, küll aga on kõigil väga hea tehniline taip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles