Töö kaubanduses nõuab ajaga sammu käimist

Anne Põder
Copy
Sünnipäevapeole tulid kaupluse töötajaid tervitama nende endised kolleegid, kellega koosoli tore läinud aeg meenutada ja väike valsikeerutuski enne poe avamist ära teha.
Sünnipäevapeole tulid kaupluse töötajaid tervitama nende endised kolleegid, kellega koosoli tore läinud aeg meenutada ja väike valsikeerutuski enne poe avamist ära teha. Foto: Erakogu

Järva tarbijate ühistu suurim kauplus Paide Maksimarket tähistas hiljuti 20. sünnipäeva. On märkimisväärne, et kümme töötajat on ametis olnud kaupluse avamispäevast saati. Neist mõnda ei näe inimesed ehk mitte nii sageli lettide ja riiulite vahel askeldamas, kuid nende tegevus ja otsused hoiavad maakonna suurimat kaubandusettevõtet kindlal kursil. Nii näiteks on kõik need aastad kauplust ja 78 töötajat juhtinud Tiiu Lunts ning tööstus- ja esmatarbekaupade valiku eest hea seisnud Hilja Kallas.

Kui Tiiu Lunts kandideeris Järva tarbijate ühistu müügijuhi kohalt Maksimarketi juhatajaks võrdsetel alustel ülejäänud 14 kandidaadiga, siis Hilja Kallast käis Lunts tema kodus tööle moosimas.

Kallas meenutas, et töötas varem Paide kaubamajas juhataja asemikuna ja esimese hooga töökohta vahetama ei kibelenud. «Võtsin mõtlemisaega. Ju oli juhataja veenmisoskus nii hea, et olin lõpuks nõus. Kuigi oli teada, et kauba sortiment laieneb oluliselt, siis töökoht maakonna suurimas kaupluses oli peibutav,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles