Laste sünnipäevi sisustav minifirma osutus üle ootuste edukaks

Silja Vilbu
Copy
Sandra Plakk (vasakul) ja Kirke Perillus rõõmustavad selle üle, et mängujuhitöö annab peale rahalise kasu ka emotsionaalselt palju tagasi.
Sandra Plakk (vasakul) ja Kirke Perillus rõõmustavad selle üle, et mängujuhitöö annab peale rahalise kasu ka emotsionaalselt palju tagasi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba teist aastat tegutseb Türi põhikoolis minifirma Mängime Koos. Mängujuhtimisteenust osutav ette­võte on kujunenud nii edukaks, et selle liikmetel on peaaegu kõik nädalavahetused tööd täis.

Minifirma loomise mõte tekkis Türi põhikooli üheksanda klassi õpilasel Kirke Perillusel üle-eelmisel aastal, kui ta õppis õpilasvahetuse korras Antsla gümnaasiumis, kus tegutses üks sama laadi firma.

Minifirma mõte oli Kirkel varemgi peast läbi käinud, kuid puudu jäi plaanist, millega ettevõte võiks tegeleda. Kirke teada enamik minifirmasid toodab midagi, aga nemad otsustasid teenuse kasuks. Seda enam, et Türi kandis pole just palju neid, kes käiksid sünnipäevadel või muudel üritustel lastele mänge korraldamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles