Jõuluhane küpsetuseks varu kannatust

Anne Põder
Copy
Foto: shutterstock.com

Suur ühes tükis küpsetatud lind on pühadelaua ehe. Paljud kodukokad vaevavad aga pead, kuidas valmistada seda nii, et see pealt ära ei kõrbeks ja seest küps tuleks.

Järvamaa kutsehariduskeskuse toidutehnoloog Marika Kasvand soovitab maitsva pühade­hane tegemiseks varuda aega ja järgida teatud nippe.

Ettevalmistused peavad algama juba mitu päeva varem. «Ei maksa ette kujutada, et lähed jõululaupäeval poodi, haarad sealt külmutatud hane kaenlasse ja õhtuks on praad laual. Oh ei! Suur külmutatud lind, olgu see siis kalkun, broiler või hani, peab külmikus eelnevalt vähemalt kolm päeva sulama,» hoiatab Kasvand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles