Esimesed üürnikud pääsevad peatselt uutele pindadele

Merit Männi
, reporter
Copy
Kodutunne tuleb ise tekitada: sellesse ühetoalisse korterisse kolib peatselt üürnik, kes praegu veel tühjad ja kõledana mõjuvad ruumid oma käe järgi hubaseks kujundab.
Kodutunne tuleb ise tekitada: sellesse ühetoalisse korterisse kolib peatselt üürnik, kes praegu veel tühjad ja kõledana mõjuvad ruumid oma käe järgi hubaseks kujundab. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel kevadel sai Türi vald Kred­Exilt 418 000 eurot toetust, et ehitada Türil Wiedemanni tänava ääres asuv ühiselamu tüüpi hoone, mille kahel ülemisel korrusel asusid elupinnad ja esimene korrus oli ettevõtete päralt, ümber tänapäevaseks üürielamuks. Aastaid esimesel korrusel tegutsenud äridele tähendas see väljakolimist, ent majja lisandus selle tulemusel mitu üürikorterit.

Ümberehituse käigus soojustati energiasäästu eesmärgil lagesid, otsaseinu, külgseinu ja soklit ning vahetati välja kõik veel vahetamata aknad ja uksed. Peale selle ehitati küttesüsteem ruumide kaupa reguleeritavaks ja sellega on tagatud ka normikohane õhuvahetus.

Veel sai maja soojustagastusega ventilatsiooni ja katuse päikesepaneelid 50 kW elektri tootmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles