Lapsed leiavad tee spordi juurde vanemate eeskujul

Anne Põder
Copy
Esimesed sammud liikumisharjumuste kujundamisel teevad lapsed ikka oma vanemate eestvedamisel. Just emad-isad on need, kes lapsi maast madalast võistlustele viivad või muul moel liikuma õpetavad.
Esimesed sammud liikumisharjumuste kujundamisel teevad lapsed ikka oma vanemate eestvedamisel. Just emad-isad on need, kes lapsi maast madalast võistlustele viivad või muul moel liikuma õpetavad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tõdemus, et lapsed veedavad rohkem aega siseruumides kui õues ning nende liikumine piirdub sageli üksnes kooli ja kodu vahel pendeldamise ning kooli kehalise kasvatuse tundidega, valmistab viimasel ajal palju muret. Erand pole ka Järvamaa. Mida teha, et lapsed tunneksid liikumisest rõõmu ning oleksid tervemad ja tegusamad?

Ühest vastust sellele küsimusele leida on raske, kuid õpetajad, treenerid ja psühholoogid arvavad üsna üksmeelselt, et üks olulisimaid mõjutajaid on kodune eeskuju.

Hea näide on seejuures eelmise aasta Järvamaa sportlikem perekond Tamme Paidest, kus Paide Hammerbecki põhikoolis õppivad Sten-Erik ja Liis Margaret on oma sportlikkusega silma paistnud ning nende väike õde Leena Elisabet soovib käia venna ja õe jälgedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles