Hoolekandevaldkond ootab vabatahtlike abi

Silja Vilbu
Copy
Eakad tunnevad sageli puudust just sellest, et keegi nendega veidi juttu ajaks või õues väikese jalutustiiru teeks. Paide linna sotsiaalosakonna juhataja Anneli Raapi teada koduhooldustöötajatel selleks enamasti aega ei jää.
Eakad tunnevad sageli puudust just sellest, et keegi nendega veidi juttu ajaks või õues väikese jalutustiiru teeks. Paide linna sotsiaalosakonna juhataja Anneli Raapi teada koduhooldustöötajatel selleks enamasti aega ei jää. Foto: Dmitri Kotjuh

Vabatahtlik tegevus on ühelt poolt Eestis tõusuteel, teisalt sotsiaalvaldkonnas, kus abikäsi kõige rohkem napib, pigem mitte. Nüüd on mitu ühendust asunud seda probleemi lahendama, püüdes kaasata vabatahtlikke ka hoolekandesse.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant asus 2018. aasta augustis sotsiaalministeeriumi tellimusel ja Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastusel hoolekandeteenuste juurde vabatahtlike kaasamise mudelit välja töötama ja katsetama.

Projekti Põhja-Eesti piirkonna juht Anu Viltrop selgitas, et nende pakutavas pole iseenesest midagi uut: üksteise aitamist ja abistamist on juba praegu kogukondades päris palju. Samas on näha, et abi küsimine ja pakkumine ei tule alati lihtsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles