PAMT-i uus kultuurijuht vahetas Londoni Paide vastu

Silja Vilbu
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson on kodu­linna naasmisega rahul ja naudib proovikive, mida uus töö talle pakub.
Paide muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson on kodu­linna naasmisega rahul ja naudib proovikive, mida uus töö talle pakub. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide muusika- ja teatrimajas toimetab juba mõnda aega uus kultuurijuht Mariliis Peterson (27). Järva Teataja uuris Paidest pärit Mariliisilt tema õpingute kohta välismaal ja seda, mis teda kodukanti tagasi tõi.

Pärast keskkooli lõpetamist otsustas Mariliis minna Tartu Ülikooli õigusteadust õppima, sest see tundus olevat kindel eriala. Ta tunnistas, et ei julgenud esialgu teatrit valida, sest kultuuriõpingute puhul kohtab aeg-ajalt suhtumist, et see pole kuigi tõsiseltvõetav eriala.

Pärast Tartu-aega siirdus Mariliis aastaks Norrasse tööle ja jõudis seal järeldusele, et tahaks ikkagi teatrit ja loovkirjutamist õppida. Et Eestis loovkirjutamist ei õpetata, hakkas Mariliis otsima välismaa ülikoole. Selgus, et Suurbritannias Aberystwythi ülikoolis on teatri ja loovkirjutamise eriala ning sellest saigi järgmiseks kolmeks aastaks Mariliisi kodukool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles