Kaitseliidu võimekus kahekordistub mõne aastaga

Urmas Glase
Copy
Türil kaitseliitlastega kohtudes ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem, et millegipärast tahab kaitseliitlane kõige parema meelega relv käes riiki kaitsta 20 kilomeetri raadiuses oma kodust.
Türil kaitseliitlastega kohtudes ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem, et millegipärast tahab kaitseliitlane kõige parema meelega relv käes riiki kaitsta 20 kilomeetri raadiuses oma kodust. Foto: Urmas Glase

Suurõppusel Kevadtorm on sõdurite ja sõjatehnika kontsentratsioon Türi vallas selline, mida Järvamaa inimene pole siinkandis kohanud vahest 1944. aastast saati.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem ütles, et suurteks õppusteks läheb tarvis suuremat ja mitmekesisema maastikuga tsiviilterritooriumi, kui on võimalik kasutada ükskõik millisel kaitseväe harjutusalal.

Seni on kaitseväe suurõppusi, nagu Kevadtorm ja Siil, peetud tavapäraselt vaheldumisi Lõuna- ja Ida-Eestis. «Tundub, et oleme nad ära kurnanud. Kaitseväele pole geograafiliselt oluline, millises Eesti otsas õppusi korraldada. Meile on tähtis, et teedevõrk ja maastik vastavad taktikalistele soovidele. Muuhulgas arvestame ka PRIA toetuste aluseid maid, mis võivad lihtsustada maade kasutamist õppusel,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles