Osa eestlasi soojalt maalt koju ei kipu (5)

Urmas Glase
Copy

Välisministeerium teatas esmaspäeval, et kaugetes maades on lõksus ümmarguselt veerand tuhat eestlast. Aknad, mille kaudu laiast ilmast kodusesse eriolukorda naasta, sulguvad üksteise järel juba eelmisest nädalast saati.

Veel üksikud lennuliinid toovad eestlasi koju, kuid sedagi ilmselt loetud päevad. Järgmine võimalus avaneb siis, kui inimkond on koroonaviirusest võitu saanud. Vastus küsimusele «Millal see juhtub?» on miljonimängu auhinda väärt. Osa välismaal viibivaid järvalasi ei pea ennast lõksus olevaks ja on valinud vabatahtliku paigalejäämise. Üks Tenerifel mitmendat aastat talvituva abielupaari meespool ütles eelmisel nädalal, päev enne viimast Tenerifelt Eestisse startinud lendu, et nemad jäävad saarele ega näe vahet, kus olla. Mees ei soovinud oma nime lehes avaldada ega rohkemat kommenteerida.

Miks mitte parema kliima ja odavamate hindadega maale maapakku jääda, kui rahakott võimaldab, kodus midagi pakilist ei oota ja töö tegemiseks pole oluline, millises maailma nurgas arvuti sisse lülitada?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles