Vanapaberikonteinerid haihtusid tavapärastest kohtadest

Anne Põder
Copy
Uued plastist pakendikonteinerid enam korraga suures koguses prügi ei mahuta. Nendesse tuleb pakendid ava kaudu sisse pista ükshaaval. Paljud pakenditoojad seda teha ei viitsi ja jätavad kotid prügiga hoopis konteinerite kõrvale. Seaduse järgi ei tohi seda teha ning need minutid võiks siiski leida, kui juba nii tubli on oldud, et pakendeid on eraldi sorditud. Siniseid vanapaberikonteinereid näeb nüüd linnapildis oluliselt vähem.
Uued plastist pakendikonteinerid enam korraga suures koguses prügi ei mahuta. Nendesse tuleb pakendid ava kaudu sisse pista ükshaaval. Paljud pakenditoojad seda teha ei viitsi ja jätavad kotid prügiga hoopis konteinerite kõrvale. Seaduse järgi ei tohi seda teha ning need minutid võiks siiski leida, kui juba nii tubli on oldud, et pakendeid on eraldi sorditud. Siniseid vanapaberikonteinereid näeb nüüd linnapildis oluliselt vähem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetusel avastasid nii Türi kui ka Paide elanikud, et harjumuspärastel kohtadel pole enam siniseid vanapaberikonteinereid ja osa kollaseid metallist pakendikonteinereid on vahetatud plastkonteinerite vastu, kuhu saab prügi panna väikestest avadest.

Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Tiina Kivila ütles, et alates maist on tõepoolest avalikus konteinervõrgus tehtud ümberkorraldusi. «Muudatused tulenesid juba ammu kehtivast seadusest, mille järgi on korteriühistutel kohustus tagada kortermajade elanikele vanapaberi- ja papi- ning biojäätmete kogumine,» selgitas ta. «Seni on linn maksnud kinni ka korteriühistute kasutatavate vanapaberikonteinerite tühjenduse, kuid nüüd on aeg raha kokku hoida.»

Kivila täpsustas, et eelmisel nädalal viidigi sel põhjusel Väätsa prügilasse tagasi kümme Paide linna avalikku vanapaberikonteinerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles