Külm närv aitab: 13 poisiga ühes toas elada pole kerge

Urmas Glase
Copy
Suurtükiväelane Kätlin Pärtel sai 2. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni ülemalt major Meelis Laanemetsalt hea teenistuse eest kingituseks üksuse kruusi.
Suurtükiväelane Kätlin Pärtel sai 2. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni ülemalt major Meelis Laanemetsalt hea teenistuse eest kingituseks üksuse kruusi. Foto: Eesti Kaitsevägi

Eelmisel sügisel läks Türi neiu Kätlin Pärtel vabatahtlikuna suurtükiväepataljoni aega teenima. Järva Teataja kirjutas Kätlini teenistusse minekust ja tegi kaasa ka tema sõduri baaskursuse lõpurännaku. Mõni päev pärast Kätlini reservi arvamist kohtusime uuesti.

«Valisin teenistuskohaks suurtükiväe, sest teadsin sellest rohkem. Klassivend oli seal ees ja tema jutu kaudu otsustasin,» ütles ta.

Kätlin sõnas, et kui alguses tekitas tüdruk üksuses mõningast elevust ja isegi pingeid, siis pärastpoole enam mitte. «Poisid ei viitsinud koristada, mõni istus päevast päeva arvutis. Mulle see ei meeldinud. Kui neile märkusi tegin, visati, et ega ma nende ema ole,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles